Bestellen

Bestel vervangingsstempelkussens en -tekstplaten

Voor alle Trodat- en Colopstempels kunt u bij ons ook de bijbehorende vervangingstekstplaten en -stempelkussens (ook wel inktkussens genoemd) bestellen. Zorg ervoor dat u het nummer van uw stempelmodel bij de hand heeft, zodat u het juiste en bijpassende vervangingsmateriaal kunt bestellen. U vindt het modelnummer op de behuizing van uw stempel.

Wat is het verschil tussen tekstplaten en stempelkussens?

Tekstplaten voor stempels vormen de opdruk van de stempel. De tekstplaten worden met een laser uit een rubberplaat gesneden, waardoor de gewenste afdruk ontstaat. Wanneer de tekstplaat wordt vervangen, is het beter om ook het stempelkussen te vervangen, aangezien de stempelafdruk na verloop van tijd door de tekstplaat heen in het stempelkussen drukt, waardoor dit vervormt. Alleen door het stempelkussen te vervangen kan een schone nieuwe afdruk worden gemaakt. Wij leveren alle vervangingstekstplaten met een nieuw stempelkussen.

OOverzicht van alle vervangingstekstplaten
Instructies en video "Tekstplaat vervangen"
Naar gedetailleerd zoeken voor vervangingsmateriaal

Vervangingsstempel/inktkussens zijn nodig zodat de tekstplaat van een stempel het inkt kan absorberen om de stempelafdruk te genereren. Zodra de afdruk van de stempel niet meer zuiver en volledig stempelt, of wanneer u een nieuwe tekstplaat aanbrengt, is het raadzaam het inktkussen van de stempel te vervangen. Eén stempelkussen is genoeg voor enkele duizenden stempelafdrukken!

Overzicht van alle vervangingsstempelkussens
Instructies en video "Tekstplaat vervangen"
Naar gedetailleerd zoeken voor vervangingsmateriaal

Waar moet ik op letten bij het bestellen van vervangingsmateriaal voor stempels?

Let er bij het bestellen op dat het modelnummer van uw stempel overeenkomt met het bestelde product. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de afmetingen van de tekstplaat en het inktkussen overeenstemmen met uw bestaande stempel.

In onze gedetailleerde zoekopdracht worden verschillende mogelijkheden opgesomd hoe u het gemakkelijkst het vervangingsmateriaal voor uw bestaand stempelmodel kunt vinden. Let er bij het zoeken op dat u ook de schuine streep invoert wanneer u het nummer van het kussen invoert, b.v. 6/4912 in plaats van 64912 voor Trodat of E/60 in plaats van E60 voor Colop.

Naar gedetailleerd zoeken voor vervangingsmateriaal


Op onze gedetailleerde zoekpagina vindt u ook afbeeldingen om u te helpen vinden waar en hoe u de exacte modelinformatie op uw stempel kunt vinden.

Vervangingsmateriaal voor Trodatstempels

Vervangingsmateriaal voor Colopstempels

REINER Stempelkussens